SMOOTHIE

läser en jättebra blogg som tipsar om bra mat och träning. det är bland annat där ifrån jag har hittat bananvåfflereceptet!
idag blev jag inspererad till att göra en smoothie. hon som hade gjort receptet hade mixat hallon, kiwi och mango.
men inte tillsammans utan varför sig och mellan bär-lagrerna så hade hon youghurt. så hela smoothien blev riktigt fin. 

först så tog jag fram allt som jag skulle ha i (följde inte exakt receptet men jag tog av det som fanns hemma).
jag tänkte att jag kunde använda mig av banan istället för youghurt. jag blandade också i lite proviva när jag mixade.


mango, jordgubbar, blåbär och banan

sen så var det bara att hälla i allting i rätt orndning! dock så upptäckte jag att det var lite dumt att ta banan istället för youghurt, eftersom banan-lagret vart så tungt så sjönk det för det mesta bara ner i "bär-smeten".
så bärdelarna ska vara tjocka och inte så rinniga medan mellanlagret ska vara rinnigt och välmixat.



resultatet blev väl sådär eftersom jag failade lite på mellanlagren, men men gott blev det iallafall!
det är ju inte hur det ser ut utan hur det smakar som spelar roll!



tio över sex

sitter och försöker plugga in olika preventivmedel och könssjukdomar men det går inte så bra.. tänkte gå ut och gå lite så jag får andas in frisk luft men ändrade mig ganska så snabbt när jag tog på mig mina skor, mina skavsår jag har fått skavde vilket dom gör på nästan alla skor. så kan jag inte gå ut och gå i några bra prommenadskor. det blir att ta på sig ett par tofflor typ och fara ut och cykla istället. men det blir nog bra det med!

lunch @ donken

slutade galet tidigt idag, så det blev att gå på stan och äta med tjejerna. vi hade egentligen tänkt göra det imorgon för då fyller johanna 18 år!! men vi gjorde det idag ist för att vi har så tajt och kort lunch imorgon. hur som helst, det var gott!
jag kikade lite snabbt på kläder också, hittade en jättefin klänning på carlings som tyvärr bara fanns kvar i XL.. det sög! men jag hittade också en jumpsuit på hm också, som var jättesöt och fin!


skolavslutning

vill köpa nya kläder till skolavslutningen men jag vet inte vad jag ska ha, ojoj vilket i-lands problem! hittade fina linnen på nelly som jag skulle kunna tänka mig att ha och beställa hem. men tror att jag ska gå på stan idag efter skolan och kolla lite vad som finns, får se om jag hittar någonting.


funderar

funderar på att göra dipdye, alltså färga topparna på håret. kan inte riktigt bestämma mig om jag ska göra det eller inte. men jag tänkte iallafall att om jag ska göra en galen färg, typ rosa eller något liknande så skulle jag inte vilja göra det permanent, då skulle jag kunna tänka mig att göra det med colorbug. samtidigt skulle det vara fint med blonda toppar och det skulle jag kunna göra permanent, eftersom det är inte lika galet. men då är frågan om jag skulle våga göra det själv här hemma eller om jag skulle göra det på en riktig frisörsalong? 

tycker egentligen att det är finast att göra dipdye om man har långt hår, men vad ska man göra om man har klippt av sig håret?

sådärja!

nu börjar det gå bra, börjar få lite flyt. har skrivit klart en inlämning och gjort klart powerpointen inför redovisningen. men inte nog med det, jag har fått en ny dataladdare av min farbror, tusenmiljarder tack!! nu behöver jag inte lägga ut massa pengar på det.

igår var jag och fredrik i hans stuga, vi tog en liten sväng med båten och då såg vi en älg som simmade förbi! vi blev ganska förvånade båda två.
sämst kvalla,storlek och ljud men kolla in den ändåå


dansabajsa

helgen har varit jättelång känns det som, iallafall längre än vanligt. vädret har varit underbart och har spenderat mycket tid utomhus. verkligen härligt, men nu är det måndag igen och det är tillbaka till verkligheten för sista gången nästan. blir så avundsjuk på när jag hör alla som säger att dom är färdiga med skolan. det känns som att jag är långt ifrån färdig! jag har ett prov, en redovisning och tre inlämningar kvar. det blir att ligga i den här sista veckan.

sen så är jag så jävla less på mig själv för att jag är så slarvig. har lyckats tappa bort en bok från biblioteket, inte en vanlig bok utan en jättegammal och värdefull bok så det kommer säkert kosta skjortan att betala ersättning för den. och inte nog med det så har jag också tappat bort min dataladdare! och jag måste ju verkligen ha en laddare så jag måste få tag i en ny så fort som möljigt! som tur är så har jag och herman likadana skoldatorer så jag kan låna hans laddare för tillfället men det fungerar ju inte i längden. åh, det kommer bli dyrt för mig, sjukt onödigt!! 


fint väder

sitter i solen på mariehemsängarna med fredrik, sanna, henrik och maja. vi kollar lite på brännbollsmatcherna, henke spelade en match men tyvärr så förlorade dom så det blev inga fler matcher.. men nu sitter vi bara och njuter, hur underbart som helst!


24 maj

idag efter att jag hade varit på stan och kikat lite kom fredrik och hämtade upp mig. vi åkte till net on net på ersboda och där köpte jag en extern hårddisk och en damsugare till mamma och pappa. 
efter det så for vi ut på en cykeltur i det fina vädret, det var verkligen hur skönt och härligt som helst!
åt middag hos fredrik och blev sedan hämtad av mamama, vi åkte mot stöcke och där träffade jag en glad holger som jag lekte lite med. 

Underbart

slutade tidigt idag så nu sitter på torget med elin och jenny, vi har köpt varsin glass och sitter nu i solen och bara njuter!


Vagabond

vill plugga men jag är så sämst så jag kan inte göra någonting fullt ut eller vad jag ska säga. har glömt massa material på skolan så jag kan inte göra klart något arbete helt. kan bara börja lite grann på allt, och det tycker jag bara känns drygt! jaja, får ta med mig allting hem imorgon och hoppas det går bättre att plugga då.


skorna jag köpte idag

 


22 maj

idag har det verkligen varit hur fint väder som helst! åh så underbart, jag och fredrik tog en lång sovmorgon eftersom vi båda var lediga idag. sen så gick vi ut och cyklade till teg där jag skulle fota lite till ett skolarbete som jag har. efter det så cyklade vi in till stan för att titta på en kostym till fredrik som han ska ha till studenten. vi hittade en på dressman som satt bra men vi hann också med att äta på mcdonalds + att jag köpte ett par skor. det blev dom svarta vagabond skorna från 59an. kan lägga upp en bild på dom senare. 


21 maj

måndag och en ny vecka. började dagen med tyskanationella, både en läsdel och en skrivdel. det gick väl sådär, har ju IG-varning men hoppas verkligen att jag får G !!
nu sitter jag på sista lektionen som är kärlek, rätt så chill lektion, läraren går igenom olika preventivmedel. det är 40 minuter kvara av den här lektionen så jag slutar ganska så sent. om jag inte hade gjort det så hade jag dragit ner på stan och köpt mig ett par nya tygskor! tygskorna jag går runt i nu är hur nötta som helst, sulan är typ några millimeter tunn så det är som att gå barfota. inte så skönt.. men jag tror att jag och fredrik ska gå på stan imorgon, så då kanske jag får med mig ett par nya skor hem! 



Bananvåffla

Gjorde en banan våffla, hur enkelt som helst att göra! Man blandar bara ett ägg med en mosad banan, sen gräddar man! Hur gott som helst att äta med hallon.

 


style by tyra

om jag var rik skulle jag beställa hem massa fina saker från stylebytyra.se! framför allt kläder men också smycken!


20 maj

Har inte uppdaterat, vilket inte är så olvanligt för så brukar det bli på helgen. 

Igår jobbade jag och sanna på umpac på förmiddagen och lite på eftermiddagen. 
Sen på eftermiddagen och kvällen skulle jag, Fredrik och Herman vara barnvakt åt Holger. Vi grillade middag med Emil, Ludde och Niklas. Sen åkte vi runt i bilen, åkte bland annat till ica maxi och köpte godis. Sen släppte vi av Herman i stan och vi åkte hem till stöcke för att lägga i säng Holger. När han hade somnat så såg jag, Fredrik och Emil på film på tv tills mamma och pappa kom hem, då åkte vi in till stan igen för att kolla läget och för att hämta Herman.


en trött Holger på ica maxi

 


18 maj

när holger får sitta i hermans rum i hans knä framför hans dator och lyssna på musik med mycket bas i och samtidigt kolla på epor på blocket, då är han nöjd!


Yes!

kände att jag vart supersugen på ben&jennys. en stund senare kommer mamma in och säger att hon har köpt två stycken ben&jerrys!♥ vadå perfekt tajming?

 


hatar allt

har haft en otroligt långtråkig dag idag. jag har legat och sett på tvn, kollat datorn samt telefonen. det har inte hänt något speciellt på varken tvn, datorn eller telefonen men vad ska man göra? ja, jag har ju sovit lite också men inte så värst mycket. eftersom jag är sjuk så har jag inte så mycket aptit.. allt jag har ätit idag är ett halvt nudelpaket. men nu ikväll när mamma kom hem efter hon hade handlat så hade hon köpt alprosoya youghurt till mig. meen det gick inte som jag ville att det skulle göra.. jag fotade den, tönt som jag är. rev av locket och slickade på det, sen hann jag äta kanske 3-4 små teskedar av den för sen så tappade jag ut allt! inte rakt ner på golvet, utan den gjorde typ en volt i luften. YES vad bra det blev! youghurt över hela rummet. nej men nästan allt landade på min håriga matta som man lär måsta kemtvätta för att få ren. 

men nu ska jag faktiskt gå och hämta en ny liten youghurt, för mamma köpte faktiskt ett 4-pack. ojoj vilken tur!

 


den här dagen kan ta sig

idag skulle bli en bra dag, solen skiner och jag och felicia skulle gå runt och fota olika saker på teg (det är en skoluppgift som vi har) sen skulle jag och cissi vara på skolan runt två för att lyssna på treornas projektarbete, tänkte att man kunde få lite insperation om vad man själv ska göra. efter det hade jag tänkt gå på stan och köpa ett par tygskor som jag har spanat in och senare ikväll hade jag och fredrik tänkt gå på bio, vi bokade och reserverade allting igår. MEN nu blev det inte alls som jag hade tänkt mig, nej för jag vart sjuk.........

För alla oss

måste bara säga att rubriken är en skön låt som är med på reklamen, när dom sjunger måndag, tisdag, onsdag, torsdaag, freedaag osv..
ikväll har jag tittat lite på geografin eftersom ajg har prov på det imorgon, men jag känner att jag kan det mesta av det. jag och pappa har också hunnit med att övningsköra, vi körde runt på massa olika ställen och hann med att göra och öva på ganska så mycket. typ start i backe, parkera, backa runt gathörn, hanlda mat och köpa en ny övningskör skylt. jag har ju lyckats tappa två stycken under min övningskörningstid. 
gjorde också lite fruktsallad, använde mig bara av kiwi och ananas. som blev riktigt gott, men jag sparade det mesta tills imorgon, så jag kan äta det till frukost, har inte så mycket tid på morgonen så det är bäst att förbereda lite!

 


William spetz

alla verkar har blivit helt galna i honom, det skrivs om honom i tidningen och han blir intervjuad i tv osv. så det går riktigt bra för honom! han går ju på tc så han gick i sjuan när jag gick i nian. min klass och williams klass hade samma lärare i bild och bildläraren snackade hela tiden om hur STOR william skulle bli och hur långt han skulle kunna gå. han visade också några klipp som han hade gjort då.
men det blev ju iallafall som min bildlärare trodde, för nu är han ju rätt så känd och många tittar på honom på youtube. det verkar vara människor i alla åldrar som tittar på honom på youtube, idag, nyss, nyss på geografilektionen var min lärare tvungen att visa ett klipp för hon tyckte att han var så rolig och bra. inte alls en dålig start på lektionen tycker jag!

 


14 maj

är på skolan, tidigt som vanligt. första morgonlektionen är tyska och då har det blivit dags för muntliga nationella i tyska. herregud, gruvar mig som fan!

12 maj

igår kväll skötte jag och sanna musiken på ett barndisco här i stöcke. riktigt roligt faktiskt!
idag så har vi jobbat på umpac, det var ett tag sen sist, en månad tror jag ungefär att det var. men det gick bra, vi jobbade inte så länge, bara fem timmar. så hela dagen har inte gått åt till att jobba, det känns bra för jag måste hinna kolla lite på geografin också för jag har prov på tisdag.


fullpackad låda


belönade oss med varsin glass, jag testade nya magnum infinity, riktigt god faktiskt!

 


bästa

tänkte se how i met your mother tills jag somnar, godnatt !!



Fredag 11 maj

galet skönt med fredag och helg! exakt idag så har jag och fredik varit tillsammans i 6 månader!!♥♥
har iallafall precis slutat och är påväg hem med pappa. skoldagen har varit lång som vanligt så jag, tove och anna gick på max och unnade oss golunch!

 


Allstar

igår vart det middagsbuffé på allstar, alla som hade varit elevambassadörer blev bjudna på middag. inte dåligt, riktigt gott var det! efter middagen så kom fredrik och hämtade mig och vi åkte hem till mig och sov där.


cocacola


beställt

har beställt hem det här linnet från hm. har letat efter det här i stan men det har varit utplockat och endast gigantiska storlekar har funnits kvar. synd bara att det ska ta så sjukt lång tid att beställa från hm, det skulle ta ungefär 10 dagar.. men det blir nog bra för jag har ju ändå tänkt att använda den när det har blivit lite varmare. 


öljhksdg,jhyuf

jag och mamma åkte och handlade på icamaxi ikväll, jag övningskörde dit. tidigare ikväll hade jag tittat in på kissies blogg och där såg jag att hon hade lagt ut ett tips mot sötsug. hon tipsade om alpro soya chocolate, någon slags efterrätt som tydligen inte skylle vara så onyttig. så jag tänkte att jag skulle kolla vad det var för någonting, men det fanns inte ens.. vart lite less, hoppas att det finns på någon annan affär här i umeå. blir matt om det typ bara finns i stockholm.

9 maj

började dagen med att ha engelska nationella, både läsförståelse och hörförståelse. efter det så åkte jag och cissi till hagaskolan och därefter till tegcentral för att dela ut lite enkäter. efter det var gjort så hoppade jag av på stan och shoppade lite saker, ett par byxor från veromoda med dragkedja längst ner, en tröja från h&m samt en sminkborttagning.


8 maj

är så jävla less just nu, sitter i skolan och har VI-tid, asså typ klasstid. syven är här och snackar om framtid, högskoleprov, meritpoäng osv.. otroligt tråkigt och drygt! hela den här dagen har varit dryg! vi har typ inte haft en seriös lektion idag så jag hade lika gärna kunnat vara hemma idag. plus att det känns som att jag inte har några kläder att ha på mig, måste köpa nya! dessutom så har vi engelska nationella imorgon, både hör- och läsförståelse.
ja, allt känns bara drygt och jobbigt, så jag klagar liteee.. tur att jag snart slutar och att solen skiner och att min pojkvän väntar på mig just nu!


äntligen

har slutat nu och är äntligen påväg hem efter veckans drygaste dag, börjar 8.20 och slutar 17.00 varje måndag.. men nu sitter jag som sagt på bussen hem till stöcke och vädret är underbart!


7 maj

klarawangdell @ instagram

 


4 maj

gjorde engelska nationella imorse, vet inte riktigt hur det gick men håller tummarna och hoppas på det bästa! nu har vi naturkunskap och snart lunch, då ska jag, elin, cissi, semhar och jenny dra på subway och käka!

roligaste grejen hände nyss, elin skulle gå in på facebook som vanligt dock så var sidan blockad, paniken som utbröt när hon om och om igen försökte uppdatera sidan i hopp om att det skulle fungera. det roligaste är att det bara är elins facebook som har blivit blockad, mohaha skadeglädje är de besteee


vardagslyx

gjorde eller iallafall försökte göra en kladdkaka med maräng uppe på. det gick väl sådär, gjorde lite fel med marängen för jag hällde i allt socker på en gång och så skulle man tydligen inte göra. men det gick att äta ändå👍


3 maj

sitter i soffan och ser på halv åtta hos mig, kollar runt på datorn också.. men jag måste slita mig för att läsa engelska inför engelskanationella som jag har imorgon. gruvar mig som fan inför det men hoppas att det går rätt så bra ändå!

kollade bland mina hundra miljoner bilder som jag har på min dator, har tänkt att jag ska göra ett fotoalbum till min lillebror holger så jag letade efter bilder på honom. men man kan ju inte låta bli att titta på massa andra gamla bilder. hittade den här bilden från förra året, det är exakt ett år sedan. då hade jag långt mörkt hår. det var precis innan jag bestämmde mig för att jag skulle bli blond (gult) och började använda kamomillspray.. 


@ stöcke elljusspår


valborg!

några få bilder som togs i måndags, var som sagt i hissjö med trevligt folk


2 maj

första skoldagen idag, har bara en lektion kvar sen slutar jag. ska mumsa på min cola och kinder maxi som jag köpte i mittN.
långhelgen var riktigt skön och valborg var riktigt trevligt i hissjö! har lite bilder från det som jag kanske lägger ut


RSS 2.0